Lämmintä joulumieltä ja parempaa Uutta Vuotta                       Joulukuun viidestoista 2014

  

Elämme kummallista aikaa. Somessa välitetään ja tykätään, mutta silti ihmiset ovat yksinäisempiä kuin koskaan. Ja kuten hyvin tiedetään, meillä on kaikki mahdolliset yhteydenpitovälineet käytettävissämme.  

Siti täytyy sanoa, että kyynisemmänkin sydämen sulattaa Jouluapua yhteisö Facebookissa, jonka kautta moni vähävarainen on saanut apua.  Ja perheen lapsille on - täysin yllättäen ja kaikkien odotusten vastaisesti - tulossa oikea joulu. Kun niitä tarinoita lukee, silmäkulma kostuu väkisinkin. Ehkä ajan henki ei ole vielä aivan tyystin kovettanut meitä ja paaduttanut sydämiämme. 

Lainaan tähän vielä muutaman sanasen tänään tulleesta meilistä. Mielestäni siinä kiteytyy oivallisesti se, mistä palvelussani on kysymys. 

  

Haluan toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista tulevaisuutta! 

  

Aura

  

Erityiskiitos Sinulle L, joka annoit minun lainata kauniita sanojasi:

  

"Ennustuksesi ovat olleet hyvin usein oikeassa, ja antaneet voimia ja tyyneyttä omien elämäntilanteiden muuttuessa - jonkinlaista käsitystä siitä suunnasta, mihin kohtalo on kuljettamassa, mitä ratkaisuja on edessä, neuvoja tulevaan valmistautumiseen. Kiitos siitä! Nyt olen ihmissuhdeasioissani tilanteessa, joka on pysynyt samankaltaisena jo kauan, enkä oikein osaa päättää mihin suuntaan olisi viisainta edetä - vaiko vain odottaa asioiden selkiytymistä tekemättä ratkaisua suuntaan tai toiseen. Kaipailisin siis jonkinlaista neuvoa..."

  

  

  

  

  

Ennustan.com palvelukonseptin muutos                   Toukokuun viimeinen 2014

 

  

Olen tehnyt vuodesta 2009 lähtien tuhansia ilmaisia ennustuksia.

On tullut muutoksen aika. 

Yksinkertaistamalla ja selkeyttämällä palvelukonseptiani on jokaisella edelleen mahdollisuus saada maksuton luentansa – jopa useita. 

Itse luenta on edelleen ilmainen mutta  siihen sisältyy 10 euron hintainen onnenamuletti, jonka saat halutessasi kirjeessä kotiin. Onnea tuova amuletti on joko säihkyvä korukirjain tai korukivinen symboli. Jokaisella voimauttavalla Kirjaimella tai Symbolilla on oma merkityksensä ja se valikoituu satunnaisesti kysyjälle samalla tavalla kuin kortitkin. Korukirjaimen sisältämän elämänohjeen (joita on noin 200 erilaista) kerron sähköpostiluennan lopussa, itse kirjaimen toimitus tapahtuu postitse.

Kirjaimen voit ripustaa kaulaketjuun säihkymään. Kirjaimen sanoma tukee henkistä polkuasi jollain tietyllä elämäsi osa-alueella. 

Maksamalla 20 euroa tai enemmän, saat halutessasi näyttävän, uniikin korukirjainrannekkeen tai kotimaisen jazzmusiikkilevyn kotiin toimitettuna.  

Yksilöllisiä, upeita rannekkeita on eri kirjainyhdistelmissä, esimerkkinä ”Salarakas”-ranneke, joka muodostuu X ja Y -kirjaimista , joiden välissä on korusymboli (esim. Sydän tai & -merkki jne).  Ranneke tukee kantajansa pyrkimyksiä päästä toivottuun lopputulokseen. Se auttaa pohdinnoissa, joissa tarvitaan vahvistusta  - tai toivotaan muutosta.

Ota yhteyttä, niin kerron lisää upeista koruista ja uudistuneesta ennustan.comista!  Aura

                               

  

  

Kevään ensimmäinen päivä                                             Maaliskuu 2014

 

Linnut laulaa ja multa tuoksuu (rehellisyyden nimissä on todettava, että tuoksahtaa nurmikentiltä jokin muukin...mutta eläintenystävänä en viitsi takertua pikkuasioihin ;D

  

Tänään oli vahvasti kevätfiilis, vaikka viikonlopuksi on luvassa lunta, jopa kymmeniä senttejä. 

Mutta niinhän sitä sanotaan, että uusi lumi on vanhan lumen surma. Vanhan kansan viisaus pitäköön paikkansa vaikkei juuri missään olekaan vanhaa lunta sulatettavaksi. 

  

Näin kevään korvalla lainaan Laotsea, joka on todennut seuraavaa: "kun päästän irti siitä, kuka olen, minusta tulee se, joka voisin olla."

  

Tähän voisi jatkaa, että älä siis yritä kaikin voimin olla sitä, mitä et todellisuudessa ole. Siten voit joku päivä kasvaa sellaiseksi joksi joskus unelmoit tulevasi. 

Mukavaa kesän odotusta kaikille,

  

toivoo Aura +++

  

  

Ystävät, rakkaat                                                             Marraskuu 2013

  

Eletään aikaa, jolloin keveys muuttuu raskaaksi. Marraskuiset päivät typistyvät, rajat hämärtyvät niin, ettei aamua erota illasta. Lyijynharmaa valtaa tilaa, valon osuus vähenee, kadoten vähitellen kokonaan. Jälleen kysytään optimismia ja arjen luovuutta, jotta jaksetaan odottaa yli joulun.

Aika kulkee verkkaisesti uutta elämää -, kevättä kohden.  

  

Tällaisena aikana erityisesti lämmittää, kun saa postia, jossa omista murheista huolimatta huomioidaan myös viestin vastaanottajaa. Pidän sitä niin arvokkaana, että pyysin viestin lähettäjältä lupaa voidakseni lainata osia hänen viesteistään blogiini. 

  

”Saat kernaasti käyttää tekstejäni kotisivuillasi, olen siitä vain iloinen. Sain itsekin valtavasti voimaa, kun kuulin antaneeni positiivisia tunteita ja saan varmasti jatkossakin.

  

Ja kuten jo aikaisemminkin totesin, teet mielestäni tosi hienoa työtä. Ikävää, että asiakkaisiisi lukeutuu luultavasti myös sellaisia ihmisiä, jotka tahtovat uteliaina ja ahneina käyttää hyväksesi palvelujasi yksipuolisesti. (Toivottavasti oon väärässä) Itse arvostan tulkintaasi paljon ja uskon siitä olevan paljon apua mulle nyt ja tulevaisuudessa. 

  

Ymmärrän, että et voi lähettää minulle romaanin kokoista vastausta. Toivottavasti en ole ahne. Tunnen itseni juuri nyt aika itsekeskeiseksi kirjoittaessani näitä. Juuri nyt suurin huoleni on taloudellinen tulevaisuus, tahtoisin pärjätä kohtuudella, vaikka tiedän ettei rahalla voi ostaa terveyttä tai onnea. 

  

Tahdon toivottaa sydämestäni Sulle voimia ja kaikkea hyvää. Toivon, että tärkeästä lahjastasi ja auttamistyöstäsi huolimatta ehdit nauttimaan myös omasta elämästäsi.

  

Minun vastauksella ei ole kiire, enkä ole pahoillani vaikka et vastaisi ollenkaan. Auta niitä aikasi ja voimiesi mukaan, ketkä tunnet sitä tarvitsevan, unohtamatta omaa arvokasta elämääsi.”

  

  

Haluan toivottaa kaikille sydämellistä Joulun odotuksen aikaa, pitäkää huolta toisistanne. Aura

  

Lainaan vielä tähän loppuun säkeistön verran Maarit Hurmerinnan iki-ihanaa klassikkoa ”Jos tahdot tietää”

  

Kuuletko äänet ja äänettömyyden

Näetkö taakse harmaan

Sinua katson ja sinua kosketan

Ja sinä tulet mun mukaan

  

Jos tahdot tietää mitä on pimeä

Asu luonani lokakuu

Jos tahdot nähdä mitä on valo

Pysy luonani kesään

     

  

Elokuun ihanat yöt, 2013

  

Elokuu alkoi intiaanikesätunnelmissa, tuntuu kuin olisi siirtynyt ajassa takaisin paahteisen huolettomiin lapsuuden päiviin. Eikö tunnukin siltä, että kesät mummolassa olivat aina helteisiä. Ja vedet lämpimiä - aivan kuin linnun maitoa. 

Vaikka lomalla satelikin ja ukkosti, niin mieli on kevyt ja valoisa: pidin itsekin lomaa - myös ennustusasioista - ensimmäisen kerran viiteen vuoteen! Nyt olen jälleen täydessä iskussa, akut ladattuna, valmiina palvelemaan, kuuntelemaan ja auttamaan. 

Hyvää lomaa heille, joilla tuo ihanuus on vielä edessä. Ja lempeää lomalta paluuta teille, joilla loma on jo takana. 

Pidetäänhän huoli toisistamme, niin on kevyempi kulkea yhteistä polkua eteenpäin.

  

Terveisin Aura

   

  

Hauskaa vappua,

  

olkaahan varovaisia liikenteessä! ; D

  

Sain eilen palautteen, jonka haluan jakaa kanssanne. Sovitusti jätän palautteen antajan henkilöllisyyden/allekirjoituksen pois

  

Hei, 

  

olen onnellinen voidessani ilmoittaa, että ennustus siitä, että saan vauvan, on todellakin käynyt toteen. Minulla on nyt kuukauden ikäinen ihana poika -eli aikaa meni ja vielä viime vuonna tähän aikaan asia näytti erittäin epätodennäköiseltä, mutta ihme tapahtui, monen mutkan kautta. Epäilin ennustuksesi paikkaansapitävyyttä (kerroit vauvakortista), mutta näin nyt kävi :) Joskus ihmeitä tapahtuu myös omalle kohdalle :  

  

  

        

Joulun alla 

  

Toivotan kaikille lähimmäisilleni Rauhaisaa Joulua ja valoisampaa Uutta Vuotta,

  

lämmöllä

  

Aura ennustaja

  

       

  

  

Palveluni mainostaminen Suomi24 sivuilla                                 Syyskuu 2012

  

Tämä on sinulle ”Ihmettelevä Eero” ja kaltaisillesi (kenties epätoivoinen kilpailija?), jotka eri nimimerkein kärkkäästi kommentoivat Ennustan.com palveluani Suomi24:ssä, jossa mainostan. 

En lähde huutokilpaan ko. sivustolla, sillä siitä ”Ihmettelevän Eeron” tyyppiset kommentaattorit ainoastaan provosoituvat, mikä helposti johtaa asiattomaan kielenkäyttöön. 

  

Minkä takia mainostan Suomi24-torilla, kun minulla on kysyjiä jonoksi asti? Haluaa ”Eero” tietää.

  

Lyhyesti ja kiteytettynä; että mahdollisimman moni apua tarvitseva löytäisi luokseni. Jonosta huolimatta.

  

Jos kotisivujeni teksteihin malttaa perehtyä, selviää syy, miksi ensinkään ylläpidän ennustan.com palvelua. Haluan auttaa. Jotta apua tarvitsevat löytävät palveluni, on sitä jossain mainostettava. Olisi liikaa vaatia, että ilmoittelisin maksullisissa julkaisuissa palvelusta, josta en pyydä rahaa.

Ja koska Suomi24-saitilla on paljon kävijöitä jotka etsivät apua ongelmiinsa, on minulla sen kautta mahdollisuus tarjota apuani sille kohderyhmälle, joka ei sitä – syystä tai toisesta –  muualta saa. Heitä, jotka ovat yksin ongelmiensa kanssa, on paljon. Jos en missään ilmoittaisi palvelustani, ei siitä kukaan voisi tietääkään. Toki puskaradio toimii, ystävät suosittelevat palveluani toisilleen. Silti se ei tavoita niitä, jotka kipeimmin ovat avun tarpeessa. 

  

Ja taas päästää siihen varsinaiseen palveluni olemassaolon ydinkysymykseen, mikä on ennustan.comin perusajatus: halu auttaa lähimmäisiäni. Henkilöt, jotka eivät koskaan elämässään tee mitään epäitsekästä eivätkä varsinaan mitään pyyteetöntä, katsovat asiakseen hyökätä puskista, hämmentää ja häiriköidä. Heillä on kyllä aikaa kytätä verkossa ja arvostella muita sen sijaan, että hankkisivat itselleen elämän. Kuten kliseinen sanonta kuuluu. Mutta ehkä he ovatkin niitä, jotka ovat elämän myrskyissä muuttuneet kiviksi, joiden pintaa ei mikään inhimillinen hyvä enää voi läpäistä. Se on surullista ja olen heidän puolestaan pahoillani. Elämässä on niin paljon potentiaalia ja jokaisella on samat mahdollisuudet tehdä omasta elämästään elämisen arvoista. 

  

Niinpä Eerot ja muut epäilevät Tuomaat, joita ilmoitteluni ärsyttää: antakaa näppiksenne laulaa todellisista epäkohdista, joita omassa kotomaassammekin riittää loputtomasti. Ja lisää tulee, kunhan budjettiriihi on saatu päätökseen ja säästökuuri kursittua kokoon. Jos oikeasti haluatte vaikuttaa ja kritisoida, oikeita ongelmia hyvinvointiyhteiskunnassamme löytyy vaikka muille jakaa. Ihailen kaikkia, jotka ovat aktiivisia somessa ja haluavat kannanotoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi.

Ja sillä aikaa ”live and let live”, motto, jota itse pyrin noudattamaan omassa elämässäni. Sitä toivon teillekin hyvät Tuomaat: enemmän suvaitsevuutta ja lähimmäisenrakkautta.

  

  

  

Oi ihanaa valon aikaa!                                                                        Maaliskuu 2012

 

Sielu riemuitsee tästä valon juhlasta, matkasta kohti kesää, yöttömiä öitä. 

Tuntuu, että elämä on väkevämpää, sydämessäkin viheriöi ja kukkii!

Tuskin malttaa odottaa, että näkee ensi silmujen puhkeavan ja yhtyvän kevään lauluun.

 

Vaikka rinnassa sykkii riemu ja malttamattoman mieli väräjää kevään odotusta, iloa himmentää huoli ystävistä, joiden elämään valo ei yllä. 

Ahdistus kiirii kantapäillä ja lähimmäisen murhe kulkee rinnalla. Hyvinvointiyhteiskunnassamme olisi niin paljon korjattavaa ja monia, jotka tarvitsisivat kipeästi apua. On aivan liian vähän aikaa, liian rajalliset resurssit auttaa.

  

Iloitsen siitä, että olen kyennyt helpottamaan monen taakkaa olemalla läsnä, sähköpostin päässä. Siitä olen kiitollinen, että jotkut ovat saaneet elämänsä järjestykseen. Suuri onni on jakaa kanssanne iloja ja suruja. 

Jaettuna ilot kaksinkertaistuvat, surut puolittuvat. Sellaista palautetta te, rakkaat kysyjäni, annatte. 

On aina tavattoman sykähdyttävää, kun sähköpostiin kilahtaa viestiä sellaiselta, jonka kanssa on jo kuljettu pitkään yhdessä. Vaikka tätä luottamukseen pohjautuvaa vapaaehtoistyötä tulee tehdä nöyrällä mielellä ja matalalla profiililla, niin kyllä minusta on ihanaa, kun voi tunnustaa "olevansa suosittu".  

  

Valitettavasti kolikolla on myös kääntöpuoli.

Tunnen väsymystä, riittämättömyyttä ja välillä myös ärtymystä - silloin, kun ajattelemattomat ihmiset koettavat kepillä jäätä. Testaavat, onko ennustaja kartalla ennustuksineen, vai meneekö harhautus suodattimien läpi. 

Minulla menee kallista aikaa selittelyihin, miksi en tee uutta luentaa heti edellisen perään. Miksi en vastaa kysymystulvaan tai miksi en analysoi luentaa jälkikäteen. 

Aika ei kerta kaikkiaan riitä ja sen vuoksi minun on pakko rajata jollakin tavalla luentojen määrää ja aikaa, jota käytän yhtä kysyjää kohti. 

  

Joudun muuttamaan palveluehtoja, jotta ensikertalaiset saavat luentansa nopeammin. Ja jotta he, jotka arvostavat toimintaani, saavat enemmän aikaani – parempaa palvelua

  

Persoonassani vaikuttaa vahvasti oikeudentunto ja palveluni rakentuu absoluuttiselle rehellisyydelle. He, jotka maksavat saadakseen parempaa palvelua (ja saavat sillä halutessaan myös aineellisen vastikkeen - tästä enemmän palveluehtojen muutos-osiossa) kertovat sillä, että arvostavat vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtäni. He ymmärtävät, että annan heille aikaani, joka on pois perheeltäni ja ystäviltäni. Vapaa-aika on minulle aivan yhtä kallisarvoista kuin mitä se on kenelle tahansa.

Sen vuoksi on mielestäni oikeus ja kohtuus, että he saavat myös hieman enemmän: he ohittavat muut kysyjät, heidän kysymyksiinsä vastataan ja heidän luentansa pyydettäessä analysoidaan. Reilua, eikö totta!

  

Jos saan hyvää palvelua missä hyvänsä, annan siitä tippiä. Vaikka olisinkin jo maksanut siitä pyydetyn hinnan. 

Siksi minun on niin vaikea ymmärtää, että tiedostoissani on useita kysyjiä, jotka aina uudestaan ottavat yhteyttä saadakseen luennan ja pitävät saamaansa palvelua itsestäänselvänä, heille kuuluvana ilmaisena hyödykkeenä.

Ymmärrän, ettei kukaan osta sikaa säkissä. Kokeillaan ja jos koetaan hyväksi, se huomioidaan – jollakin tavalla. Näin ainakin voisi olettaa asioiden loogisesti etenevän?

  

Se, miten suuri osa kysyjiä reagoi, näkyy uusintayhteydenottojen jatkuvasti kasvavassa määrässä. Luentaan ollaan ilmeisen tyytyväisiä, kun kerran pyydetään uutta!

  

Ainakin toistaiseksi muutan palveluehtoja niin, etten tee heti uutta luentaa edellisen perään.

  

Poikkeus vahvistaa säännön. Teen uuden luennan, jos/kun se on järkevää. Elämässä tapahtuu joskus kiivaassakin tempossa asioita, jolloin on paikallaan katsoa uudestaan tilannetta, vaikkei puolta vuotta olekaan ehtinyt kulua luentojen välillä, jota pidän minimiaikana. Huomautan silti, että usein kortit toistavat samantyyppisiä asioita, joita on jo noussut edelliseen pöytään, jos ennustuksen tekee liian pian edellisen perään.  

 

Vielä yksi asia, josta olen tosin jo aiemminkin kirjoittanut. En osaa kertoa, kuinka monta lasta kysyjä tulee saamaan, kumpaa sukupuolta lapsi on tai milloin se syntyy. Tai jääkö kysyjä kokonaan lapsettomaksi. Pakassa on toki nk. Vauvakortti, jonka nouseminen saattaa ennakoida perheenlisäystä. Kortilla on kuitenkin myös muita merkityksiä siitä riippuen, mihin yhteyteen se pöydässä nousee. Sekään, ettei pöytään nouse kyseistä korttia, ei välttämättä merkitse sitä, etteikö vauva olisi jo tuloillaan…

minä itse olen vain instrumentti, korttien välikäsi. Kortit kertovat niistä asioista, jotka ne kulloinkin katsovat tarpeellisiksi. 

  

Lämmintä kesän odotusta!

  

Toivottaa ennustajasi

  

  

  

Käsi sydämellä                                                                                   Syyskuu 2011

  

Voisitko itse kuvitella tekeväsi vapaaehtoistyötä, omalla ajallasi, ilman korvausta?

 

Minä tahdon auttaa lähimmäisiäni ja olen sitoutunut siihen koko sydämestäni. Mutta koska muutkin työt ja velvollisuudet täytyy hoitaa, en ehdi tekemään luentoja kuin rajatun määrän vuorokaudessa.  

Tämän jokainen varmasti ymmärtää.  

  

Pidän ehdottomana periaatteena, että kaikki ovat samanarvoisia ja saavat saman palvelun ottaessaan yhteyttä minuun. Silti haluan jollain tavalla osoittaa kiitokseni heille, jotka arvostavat työtäni siitä maksamalla.  

Koska luennan pyytäjien joukko on koko ajan kasvanut ilman, että vuorokauden tunnit vastaavasti lisääntyisivät, on jono jatkuvasti lähes kuukauden mittainen. Tässä mielestäni on tarpeen soveltaa reilun pelin sääntöjä: Ne, jotka maksavat, saavat - jonosta huolimatta - luentansa heti, tai viimeistään muutaman päivän sisällä.  

  

Valitettavasti kuitenkin tietoisuus tästä on tuonut mukanaan arveluttavaa, ikävän makuista toimintaa.

  

Jotkut yrittävät vilppiä väärällä nimellä tai eri sähköpostiosoitteella, saadakseen uuden, itseä paremmin tyydyttävän luennan tai kysyäkseen luentaan liittyvää tarkennusta. Olenhan tässä blogissani jo aiemmin korostanut sitä, etten tee luentaa heti edellisen perään, jotta ensimmäistä kertaa yhteyttä ottavat saisivat nopeammin palvelua osakseen. Sitä paitsi korteilla voi olla jotakin uutta, erilaista kerrottavaa, vasta kun hieman aikaa edellisestä kerrasta on ehtinyt kulua. Näistä syistä johtuen olen luentojen välisenä vähimmäisaikana pitänyt puolta vuotta. Toki tässäkin poikkeus vahvistaa säännön, eli paljon merkitystä on kysyjän tilanteella, olisiko uusi luenta jostain syystä tarkoituksenmukainen.

  

Vaadin itseltäni paljon. Haluan pitää palveluni laadun korkeana. Sen keskeiset kriteerit ovat luottamuksellisuus, nopeus ja rehellisyys

 

En liioittele, vähättele enkä kaunistele. Sanon sen, mitä kortit kulloinkin katsovat parhaaksi kertoa. 

Näin ollen vähintä, mitä voin mielestäni vaatia vastapalvelukseksi, on vilpittömyys ja rehellisyys, jolla palveluani lähestytään. Kopiointikiellon lisäksi en muita ehtoja kysyjille aseta.   

  

Ihanaa syksyä!

  

  

     

Jokainen 4 + 1 + 4 ennustus on erilainen!

  

Olen saanut paljon palautetta lähimmäisiltäni, joita pyrin auttamaan resurssieni puitteissa, parhaan kykyni mukaan. Haluan vielä tässä kiittää yhteisesti teitä kaikkia mieltä lämmittävistä kirjeistänne. Suhtaudun nöyrällä kiitollisuudella siihen, että apuani arvostetaan ja puoleeni käännytään elämämme retkeen liittyvissä monimuotoisissa asioissa, eritoten elämän kriisipisteissä.

On paljon myös niitä avun tarvitsijoita, jotka toivovat johdatusta asioissa, joihin on tarjolla eri vaihtoehtoja. Tämän tyyppisissä pulmissa korteista voi olla suurta apua. Ne jopa saattavat avata aivan uusia polkuja, sellaisia, joita kysyjä ei ehkä ole tullut ajatelleeksikaan.   

  

Joku saattaa kysyä, mille paikkakunnalle on muuttamassa, missä on kadonnut koru tai kuinka monta lasta kortit povaavat tulevaisuuteen? Tällaisiin kysymyksiin korteilta tuskin saa vastausta.    

  

Itse koen roolini niin, että toimin viestintuojana näkymättömästä maailmasta: nostan kysyjän puolesta kortteja ja niihin nousevat ne asiat, joista kortit – syystä tai toisesta – kulloinkin katsovat tarpeelliseksi kertoa. Kortit tuovat esiin vaihtoehtoja ja antavat elämään syvempää ja laajempaa perspektiiviä. Silti harvemmin ne kertovat suoraa tai yksityiskohtaista vastausta siihen, mikä eniten askarruttaa. Toisinaan voi käydä niinkin, että korteista nousee aivan muita asioita kuin mitä kysyjä eniten odottaa ja toivoo. Mutta ajan kuluessa kaikelle löytyy tarkoitus, ja tietyt kortit saavat merkityksensä. Mikäli kysyjä on itselleen rehellinen, avoin ja vastaanottavainen.   

  

Vaikka kysyjää tyydyttäviä asioita korteista ei tällä kerralla tulisikaan esiin, en tee uutta pöytää heti uudestaan.

  

Siinä ei ole ideaa, sillä olen niin monesti joutunut toteamaan, että kortit alkavat vain toistaa itseään. Miksi sitten on näin? Vasta kun aikaa kuluu ja elämää eletään eteenpäin, korteillakin saattaa olla jotakin uutta kerrottavaa.  

Uskon vahvasti siihen, että kohtalomme on meidän omissa käsissämme. Joitain asioita on tarkoitettu tapahtumaan ihmiseksi kasvamisen, kypsymisen tiellä. Tämä siksi, että ne avaisivat silmämme näkemään elämää kokonaisuutena; metsän puilta. Jos samat ikävät asiat tuntuvat tulevan tiellemme aina uudestaan, on ehkä hyväksi pysähtyä tutkimaan omaa sisintään; suhtautumista itseen ja ympäristöön sekä tapaan toimia ja vaikuttaa.  

Luentani alkaa astrologiseen järjestykseen pohjautuvalla luonneanalyysillä, joka on lähinnä suuntaa antava. Sen ei ole tarkoituskaan olla täydellinen, sillä sitä varten täytyisi tehdä tarkkaan syntymäaikaan perustuva astrologinen kartta, johon tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta. Luentani merkkiluonnehdinnan tarkoitus on herätellä kysyjää itsetutkiskelun tielle, jotta hän voisi syvällisemmin analysoida omia luonteenpiirteitään ja ymmärtää siten paremmin omaa rooliaan elämässään.  

  

Sillä itsetuntemus on avain kaikkeen

  

Mitä paremmin tunnemme itsemme, sitä helpompi meidän on nähdä oma osallisuutemme kaikessa, miten elämäämme elämme. Ja eritoten siinä, mitkä seikat ohjaavat valintojamme.  

Ihmissuhdeasiat ovat niitä hankalimpia eikä niihin useinkaan ole yhtä, kompaktia vastausta. Varsinkaan, jos tilanne on jollain lailla "niin auki" ettei näköpiirissä edes ole varmuutta siitä, mihin suuntaan vaakakuppi kallistuu, kuinka asiat etenevät.  

Kysyjän rimpuillessa parisuhdeongelmissaan, olen todennut, että kun kysyjälle on annettu etukäteen välähdyksiä tulevasta, se ei ole välttämättä kysyjää miellyttänyt. Tällöin luennan merkitys tulevaisuuden kannalta korostuu entisestään: kysyjä tietää, mihin asiat johtavat, jos hän ei tee jotakin olevalle tilanteelle. Kysyjä ikään kuin näkee selkeämmin, mistä "kenkä puristaa" ja mikäli hän ei halua teiden eroavan lopullisesti elämänkumppaninsa kanssa, hän tekee niin sanotun "korjausliikkeen" jolla itse muuttaa omaa tulevaisuuttaan.

  

Sillä kaikki valinnat ovat loppupelissä omissa käsissämme: jos ymmärtää menettävänsä jotakin liian arvokasta, on tarpeen tehdä muutoksia...

Jos taas toteaa, ettei ole mitään pelastettavaa, tunteet ovat kuolleet, silloin on helpompi tehdä suuria, koko elämään vaikuttavia ratkaisuja.

  

Sitten muutama asia, joita haluan täsmentää.

Täällä toisessa päässä on lihaa ja verta oleva ihminen, ei mikään korttiautomaatti. Jokaisella kortilla on oma merkityksensä ja ne ovat minun kirjoittamiani. Kun teen 4 + 1 + 4 luennan, jokainen pöytä on erilainen. Korttiennustamiseen vihkiytymisen taustalla on vuosia kestänyt harrastaminen ja monipuolinen, alan kirjallisuuteen perehtyminen. Jo pikkutyttönä sain ensioppini povausta harrastaneelta äidiltäni, pohjan korttien merkitykselle sekä erilaisten yhdistelmien tulkinnalle.   

  

Kaikilla ei ole tietokonetta käytettävissään eikä näin ollen henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, jonne luennan voi toimittaa. Sen vuoksi minua on helppo lähestyä yhteydenottolomakkeen kautta, johon voi kirjoittaa yhteystietonsa ja toiveen saada ennuste kaverin sähköpostiosoitteella. Joskus olen pyynnöstä lähettänyt luennan toisen kysyjän sähköpostiin, joka sitten on antanut sen sitä kautta ystävälleen. 

Tässä on kuitenkin yksityisyyteen ja henkilösuojaan liittyvä ongelma: miten voin olla 100 % varma siitä, että ennuste on tilattu ystävän pyynnöstä, että se päätyy ”oikeisiin käsiin”? Koska väärinkäytösten vaara on olemassa, en mielelläni lähetä sähköpostitse ennusteita ”kavereille”. Mikäli ennusteen haluaa, on varsin nopeaa ja helppoa perustaa sähköpostitili jollekin ilmaispalvelimelle. Tässä voivat ystävykset varmastikin auttaa toisiaan, jos mailiosoitteen luominen tuntuu hankalalta.

 

Toivotan kaikille rauhaisaa joulun odotusta,  

  

ennustaja

  

  

Kymppivuoden alkumetreillä...

  

Suomi näyttäytyi jälleen maailman uutisotsikoissa kansakuntana, jossa ongelmat ratkotaan väkivaltaisesti, aseisiin tarttumalla.  Miten voi olla mahdollista, että tämä maa loistaa tilastojen kärkipaikoilla koulutuksen, sivistyksen ja tehokkuuden  uljaana kansakuntana, kun samaan aikaan sen heikompien, sairaiden ja huonompiosaisten jäsenten hätään ei puututa?  Kuinka monta koulusurmaa, ostoskeskuspommitusta, kunnia- tai vihamurhaa pitää vielä tapahtua, jotta mielenterveysmäärärahat saadaan sille tasolle, että Suomi nousee ko. tilaston häntäpaikalta pykälän tai muutaman ylemmäs?

  

On häpeällistä, ettei moderni länsimainen hyvinvointiyhteiskuntamme välitä pitää huolta sen omista kansalaisista sillä kaikista tärkeimmällä tavalla: takaamalla perusoikeuden elää ja olla rauhassa.  Ilman takaraivoon juurtunutta pelkoa, että joku tulee ja vie elämämme, keskellä työn, arkisten askareiden. Jos me emme välitä mieleltään järkkyneistä lähimmäisistämme, voimme olla varmoja, että saamme kokea lisää Sellon ampumistragedian kaltaisia tapahtumia, joissa kuka tahansa meistä voi olla seuraava, ennalta valittu - tai satunnainen, silti yhtä kaikki - viaton uhri.

  

Paljon olisi työtä tehtävänä, jotta nykyinen väkivallan kauhunkierre saataisiin katkaistua ja epäsuotuisa kehitys muutettua valoisampaan, positiiviseen suuntaan. Sen kummemmin ketään tai mitään tahoa osoittelematta uskon, että meillä jokaisella on valta vaikuttaa: välittämällä ja rakastamalla. Huomioimalla läheisiä, työtovereita, naapureita. Hymy, sana, ele, kosketus. Jokainen tietää sen taian, miten yksi katse, halaus tai kädenpuristus voi pelastaa koko päivän. Eikä se maksa mitään! 

  

Kun hätä on suuri, apu on lähellä: puhelinsoiton päässä! Silmiini osui työpaikkailmoitus, jossa tarjottiin etätyötä ennustus-tarot puhelinlinjalla. Työkokemus: 0 vuotta - eli ei mitään. Vaatimukset: sujuva supliikki ts. keskustelutaitoinen. Palkka: provisioperusteinen. Eli mitä kauemmin saa asiakkaan pidettyä langoilla, sitä paremmin "ennustaja" ansaitsee. Tuli mieleen, että ymmärtääköhän maksulliselle ennustuslinjalle soittava henkilö, että toisessa päässä mitä luultavimmin on aivan tavallinen mattimeikäläinen, joka ansaitsee elantonsa hädänalaisten ihmisten kustannuksella? Tuntuu pahalta.

  

Miksipä tämän kerroin? Siitä syystä, että haluan selkeästi erottaa palveluni tuon tyyppisestä rahastustoiminnasta. En halua, että yhteydenottaja kokee tulevansa petetyksi ja huijatuksi. 

Tarjoamalla Ennustan.com palvelua koen, että voin tällä tavalla tuoda oman vaatimattoman panokseni Välitä lähimmäisestäsi - talkoisiin, joihin soisi jokaisen osallistuvan. Kyse ei ole suurista linjoista vaan pienistä teoista, joilla voi koskettaa ja liikuttaa - näyttää, että välittää.

  

  

 

  

Jokainen ennustus on erilainen

 

Ennustajan ajatuksia