top of page
  • Writer's picturePalautetta Auralle

asiakaskokemuksia

Tositarinoita matkan varrelta

Palautteita ja viestejä on muokattu niin, ettei niiden alkuperää voi yhdistää autenttisiin tarinoihin ja niiden kirjoittajiin.Tyttäreni viiltelee itseään, mikä neuvoksi?

Puoli vuotta sitten kerroin sinulle perheongelmistamme. En tiennyt, miten osaisin käsitellä tyttäreni ahdinkoa, mikä oireili itsensä satuttamisena. Olin epätoivoinen.

Annoin hänen lukea kirjeenvaihtomme, en muutakaan osannut. Ensi reaktio oli raivokohtaus: mitä olin mennyt tekemään. Olin loukannut hänen yksityisyyttään.

Siitä kuitenkin lähti paraneminen. Otimme yhteyttä ammattiauttajiin, kuten neuvoit. Olemme käyneet yhdessä puhumassa vaikeuksistamme, syitä on meissä kaikissa.  Pitkä tie on edessä, mutta nyt ollaan otettu askel oikeaan suuntaan.  Kiitos sinulle, sain murrettua puhumattomuuden muurin.

Pomoni on narsisti

Olin niin väsynyt. Hoin itselleni ”jaksaa, jaksaa…”, työkaverit yksi toisensa jälkeen sanoutuivat irti. Sairaslomani venyi kuukaudeksi, sitten kolmeksi. Kun ajattelinkin työhön paluuta, minun oli juostava oksentamaan. Laihduin niin paljon, että naapuri oli kysellyt mieheltäni, oliko minulla jokin vakava sairaus. Peilistä katseli riutuneet, pelokkaat kasvot. En enää uskaltautunut ihmisten ilmoille. Hävetti.

Onneksi jaksoin kirjoittaa sinulle. Otin itseäni niskasta kiinni ja vaikka karenssi kirpaisi, olen nyt tyytyväisempi kuin vuosiin! Saan kyllä uuden työn, uskon jälleen itseeni.

Mieheni hakkaa, mitä teen?

Kiitos, että kuuntelit. Tajusin, ettei syy ole minussa. Siinäkin olit oikeassa, ettei se mihinkään lopu. Vaikka mies kuinka lupaa, että tämä kerta oli viimeinen.

On vain niin vaikea lähteä.

Erohan siitä sitten tuli

Analysoit osuvasti luentaani. Sanoit, että minun tulisi miettiä, onko liittoni pelastamisen arvoinen.  Listasin paperille ne asiat, joihin olin kumppanissani rakastunut. Tämä mies, jonka kanssa jaan nyt elämäni, ei ole se sama, johon rakastuin.  Yritin löytää syitä, miksi jatkaa epätyydyttävässä liitossa, jossa kaksi toisilleen vierasta jakaa yhteisen kodin. En löytänyt yhtäkään. Lapsetkin ovat jo aikuisia ja elävät omaa elämäänsä.

Paljastui, että miehelläni on toinen

Sanoin hänelle sen päin naamaa. Mies oli niin hämmästynyt, että myönsi heti. Yllätyksekseni tunsin ainoastaan helpotusta. Loppuipahan kuukausien jahkailu ja pähkäily. Ja epävarmuus.

Selvisi, että kasvain oli hyvälaatuinen

Kävin tutkimuksissa ja helpotus oli suuri, kun vaiva paljastui hyvänlaatuiseksi kystaksi. Sain selvyyden huoliin ja pelkoihin, ihan kuten siinä luennassa sanottiinkin. Kiitos.

Menimme kylpylään hoitamaan parisuhdettamme

Näit, että rakkautta on valtavasti, vaikka olin jo valmis heittämään pyyhkeen kehään.

Päätimme antaa suhteelle uuden mahdollisuuden.  Siivosimme kalenterit ja varasimme matkan Pärnuun.  Nyt olemme kuin uudesti syntyneet, kuin vastarakastuneet teinit.  Teemme jälleen yhdessä asioita, nauramme, puhumme ja pussaamme – paljon!

Alko jäi – ja holisti

En ollut ymmärtänyt, että alkoholismi sairastuttaa koko perheen. Kyllähän minä olisin sitä jaksanut ja olenkin, jo puolet elämääni.

Joulupöydässä katselin sitä örveltämistä ja näin kai ensimmäistä kertaa oikeasti toisten säälivät katseet.  Äitini mykkä suru ja lasteni silmiin juurtunut pelko vasta herättivät toden teolla. Ja tietysti luentasi, mikä ravisteli syvältä. Ja antoi miettimisen aihetta.

En anna enää anopin tulla väliimme

Sanoin, että nyt riittää! Jos kaikkiin asioihin pitää hakea hyväksyntä anoppilasta, niin muuttakoon takaisin lapsuudenkotinsa peräkammariin.  Mies taisi vähän pelästyä. Nykyään sentään kysyy ensin mielipidettäni, eikä vaan päätä asioita yhdessä äitinsä kanssa selkäni takana.

Olen arvokas ja ansaitsen tulla rakastetuksi – en enää suostu kenenkään kynnysmatoksi

Vuosikaudet olin miehen salarakas.  Kun päätin lopettaa suhteen, mies jättikin vaimonsa. Sanoi, ettei voi elää ilman minua. Ja minä hölmö uskoin. Hetken päästä huomasin olevani mieheni lasten ilmainen lastenhoitaja ja piika.

Mies jatkaa seikkailujaan, minä olen hänen vaimonsa paikalla, samassa asemassa. Kaipa minä sisimmässäni tiedän, että olen koukussa Don Juaniin...

Kun luin ennustuksen, palaset loksahtivat paikoilleen. Epäilykset varmistuivat, kun tapasin exvaimon. Hän kertoi, että miehellä oli ollut jo silloin muita suhteita, kun minä olin kuvitellut olevani ainoa, vaimon lisäksi.

Kymmenen vuotta, kymmenen hukkaan heitettyä vuotta!

Tein elämässäni täyskäännöksen – opiskelen nyt uuteen ammattiin

Pomo kutsui minut luokseen ja kertoi, että minut oli pakko lomauttaa. Vaikka olin sitä osannut odottaa, tuli ilmoitus kuitenkin yllätyksenä.  Onneksi olin ehtinyt miettiä valmiiksi, mitä sitten, jos niin kävisi. Ja olihan siitä niissä korteissakin.  Ehdin käydä Työvoimatoimistossa koulutusneuvojan luona, jolta sain kasan esitteitä ja paljon mietittävää...

Nyt elämässä puhaltavat uudet tuulet. Lomautus koitui onnekseni. Toteutan lapsuudenhaavettani, opiskelen sairaanhoitajaksi.

En tahdo enää olla yksin – löysin netistä elämäni rakkauden

Kiitos ennustaja. Kerroit, että hyvä ihmissuhde voi löytyä vaikka deittipalvelun kautta.  Olen yksinhuoltaja ja minulla on pienet lapset. Ei mitään mahdollisuutta juosta ravintolassa etsimässä ”sitä oikeaa”.  Pistin profiilin nettiin ja nyt seurustelen mukavan miehen kanssa, jolla itselläkin on lapsi edellisestä liitostaan. On hyvä, kun saa jakaa arjen ilot ja surut toisen samanhenkisen kanssa.


"Toivottavasti myös sinä ehdit nauttia näistä kauniista päivistä! En tiedä olenko aiemmin sanonut, mutta minusta on todella ihailtavaa että käytät omaa vapaa-aikaasi muiden auttamiseen. Teet todella tärkeää työtä ja ainakin minua luentasi ovat auttaneet niin paljon, etten varmasti koskaan pysty kiittämään sinua tarpeeksi. Kaikkea hyvää sinulle."


"Olen onnellinen voidessani ilmoittaa, että ennustus siitä, että saan vauvan, on todellakin käynyt toteen. Minulla on nyt kuukauden ikäinen ihana poika -eli aikaa meni ja vielä viime vuonna tähän aikaan asia näytti erittäin epätodennäköiseltä, mutta ihme tapahtui, monen mutkan kautta. Epäilin ennustuksesi paikkaansapitävyyttä (kerroit vauvakortista), mutta näin nyt kävi :) Joskus ihmeitä tapahtuu myös omalle kohdalle" 


"Ennustuksesi ovat olleet hyvin usein oikeassa, ja antaneet voimia ja tyyneyttä omien elämäntilanteiden muuttuessa - jonkinlaista käsitystä siitä suunnasta, mihin kohtalo on kuljettamassa, mitä ratkaisuja on edessä, neuvoja tulevaan valmistautumiseen. Kiitos siitä! Nyt olen ihmissuhdeasioissani tilanteessa, joka on pysynyt samankaltaisena jo kauan, enkä oikein osaa päättää mihin suuntaan olisi viisainta edetä - vaiko vain odottaa asioiden selkiytymistä tekemättä ratkaisua suuntaan tai toiseen. Kaipailisin siis jonkinlaista neuvoa..."

38 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page